A beosztást itt olvashatják a diákok oktatási azonosítója szerint sorba rendezve.

Szóbeli felvételi 2024

Iskolánkban a szóbeli felvételi vizsgák március 8-án (péntek) 14 órától, március 9-én (szombat) 10 órától és március 11-én (hétfő) 14 órától lesznek. Akik nem jelöltek meg eddig időpontot, őket szombatra osztottuk be.

A gimnázium épületébe a kísérők nem jöhetnek be, ők a szemközti Lloyd épületében várakozhatnak.

A szóbeli felvételi vizsgán a vizsgázót a Felvételi Tájékoztatóban megadott témakörök szerinti hittani ismereteiről kérdezzük (15 pont), valamint a vizsgázó az Újszövetségi Szentírásból egy szövegrészletet kap, amelynek kapcsán számot ad olvasási, szövegértési, kommunikációs készségeiről (10 pont). A szóbeli vizsgán összesen 25 pontot lehet szerezni, ami az összes pontszám 16,7%-a.

A hittani kérdéssor három 5 pontos részből áll:

1. Melyik szentírási személy, hely; vagy tárgy jut eszébe az alábbi kijelentésekről? A kérdések ökumenikus jellegűek, tehát megválaszolhatók azoknak is, akik nem katolikus hittanra jártak.

2. Liturgikus / istentiszteleti szöveg kiegészítése. Ebben a részben a katolikus mellett található görögkatolikusoknak, reformátusoknak, evangélikusoknak ajánlott szöveg, de bármelyik megoldható a vizsgázó választása szerint.

3. Válaszoljon az alábbi kérdésekre a Szentírás és hittani ismeretei alapján! A kérdések ökumenikus jellegűek, tehát megválaszolhatók azoknak is, akik nem katolikus hittanra jártak.

Ezután következik a 10 pontos szövegértési rész (felolvasás: 2 pont, valamint négy 2-2 pontos kérdés a szöveggel kapcsolatban).

Minden jelentkezőt két tanár vizsgáztat, az eredményt közösen állapítják meg. A vizsga kb. 10-15 percig tart.

A március 11-i szóbelit követően mielőbb, legkésőbb március 13-ig közzé tesszük az ideiglenes felvételi listát a honlapunkon kódolt formában (oktatási azonosító). Az időpontot befolyásolhatja, ha rendkívüli okból többen nem tudtak megjelenni egyik szóbeli időpontban sem. Ez azonban csak hivatalos orvosi igazolás esetén az igazgatóhoz benyújtott kérelem esetén lehetséges. Azokat, akik egyik szóbeli időponton sem jelentek meg, és nem adtak be legkésőbb március 11-én 16:00-ig orvosi igazolást, töröljük a felvételizők listájáról.

Az eredmények ismeretében április 8-10-én lehetősége van a felvételizőknek az előzetesen megadott iskolaválasztási sorrendet megváltoztatni. Akik hozzánk szeretnének bekerülni, az 1. helyen jelöljenek meg bennünket, mert ebben az esetben van esélyük arra, hogy a végleges felvételi listán előbbre kerüljenek. A végeredmény április 26-a után alakul ki, amikor az Oktatási Hivataltól megkapjuk a végleges listát, amely figyelembe veszi az iskolaválasztási sorrendet. Ezután a felvett és elutasított diákokat elektronikusan értesítjük.

Elektronikus ( iroda@czuczor.osb.hu), illetve telefonos (7:30 – 15:30 0696-513010) elérhetőségeinken az esetlegesen felmerülő kérdésekre, problémákra szívesen válaszolunk.